Familjen Woodhouse med sällskap

 

Karaktärerna är hämtade ur boken Emma.

Emma Woodhouse är dotter till en förmögen, respekterad man och har inga bekymmer om sin framtid. Hon är vacker, intelligent och något snobbig. Hon bör föreställa 20-25 år. Emma finner stort nöje i att försöka para ihop folk som hon själv tycker passar bra tillsammans. Hon är snabb på att se andras fel och dömer hårt. Hon bor på den fina gården Hartfield tillsammans med sin far där hon är husets dam. Hon ser inget behov av att gifta sig då hon är nöjd med sin situation i livet som den är. Hon har stor respekt för sin krävande far och stödjer honom i allt.

(Tillsatt: Olga B)

Mr Henry Woodhouse är Emmas far och bör föreställa minst 40 år. Han är en mycket försiktig liten herre som är oerhört oroad för sin egen och andras hälsa. Han anser sig alltid veta bäst när det gäller hälsa och hans närmaste vän är Mr Perry, traktens apotekare. Mr Woodhouse är inte sen att uppmana alla omkring sig att vara försiktiga med sin hälsa och blir förtvivlad om de inte följer hans råd. Han avskyr förändringar och vill att allt ska förbli som det alltid varit. Särskilt tycker han illa om giftermål då de alltid innebär stora förändringar. Han kallar Mrs Weston för ”stackars Miss Taylor” sedan hon gifte sig, utan att tänka på att det kan tas som förolämpande gentemot henne och hennes make, Mr Weston.

(Ej tillsatt)

 

Harriet Smith är Emma Woodhouses sociala projekt. Harriet är en söt, blyg och lite osäker flicka som har stort förtroende för Emmas åsikter. Hon bör föreställa 17-25 år. Harriet vet inte vem hennes föräldrar är, hon är en oäkting och många tror (särskilt Emma) att hennes far är en rik gentleman. Harriet bor kvar på en finare internatskola som hon placerades i som barn, Mrs Goddards skola. Efter att hon presenterades för Emma har hon tillbringat mycket tid hos familjen Woodhouse.

(Tillsatt: Li R)

 

Catherine Morland är god vän med Harriet Smith och har gått på samma skola som henne. Catherine Morland är ung, mycket fantasifull och smått naiv. Hon har en stor familj och är det äldsta barnet. Familjens rika grannar, paret Allen, som är barnlösa, har bjudit med Catherine till Bath vilket startar ryktet att hon är deras arvtagare. Catherine älskar att läsa och kombinerat med hennes livliga fantasi skapar det missförstånd då hon är gäst hos familjen Tilney i deras hus Northanger Abbey. Efter en besvikelse hos familjen Tilney har Catherine åkt tillbaka hem, hon har då fått en inbjudan av sin föredetta skolkamrat Harriet att hälsa på hos henne på skolan ett tag. Hon har nu varit där någon vecka och blev därmed även medbjuden till balen på Mansfield Park.

Rollen är hämtad ur boken Northanger Abbey.

(Tillsatt: Joanna D)