Lajvworkshop

 

För att underlätta inför söndagsmötet och lajvet ska vi ha lajvworkshop kl 13-21 lördagen (15/10). Försök att var med mycket ni kan, men vi förstår att det kan vara svårt med kort varsel.

Tyvärr har vi varken tid eller möjlighet laga middag till många. Därför är det viktigt att alla äter lunch/brunch innan att ni klarar er fram till vårt snabbfika. Vi förväntar oss att alla tar med sig egen middag att äta kall eller värma i ugnen eller micron i lokalen (tänk att vi kommer att vara över 80 pers, det blir svårt för många att värma mat.) Det finns även några restauranger i Bredängs centrum, bland annat en pizzeria och ett kebabställe.

 

Tyvärr kommer det att vara väldigt trångt i lokalen, men det ska nog fungera om vi anstränger oss att vara fokuserade och inte väsnas i onödan! Om vädret är fint kanske vissa aktiviteter kan hållas utomhus.

 

Plats: Kvarterslokalen Lilla sällskapets väg 32 i Bredäng. Ca 10 minuter från Bredängs tunnelbana och och 5 minuter från buss 163 som går från Kärrtorp via Älvsjö station.

 

Schema

13.00-13.45 Lajvets intrig

Mycket kort genomgång om vad alla 6 böckerna handlar om. Jennie berättar snabbt om ändringar, tillagda roller och parallellroller.

 

14.00-14.45 Namnrunda

Alla närvarande får snabbt säga namnet sin rollkaraktär, samt vilken familj och bok den tillhör.

 

14.45-15.00 Snabbfika

 

15-18: Olika studiecirklar och övningar

Mellan 15-18 kommer det att hållas tre pass där man själv får välja vilka man vill delta i. Man kan välja samma pass två gånger, men ett av passen om vett och etikett är det viktigt att alla deltar i. Utöver dessa aktiviteter kommer Victoria S att göra intervjuer i köket med frivilliga enligt ett eget schema. Se noggrannare beskrivningar av aktiviteterna nedan.

 

18.00-19.00 Middagspaus

Passa gärna att bekanta er med många som möjligt!

 

19.00-20.00 Presentation av deltagarna

Alla närvarande får presentera sin rollkaraktär och kan lite hjälp och feedback från gruppen om de vill. Förbered er att berätta vad ni heter, vilken familj ni tillhör och hur ni är som personer. Berätta inte intriger och sådant som bara ni själva eller era närmaste ska känna till!

 

20.00-21.00 Samtal i familjegrupper/vänkretsar

Alla närvarande får tid att lära känna sin familj och om de hinner släkt och vänner. Se till att bara använda tiden till att diskutera lajvsaker, våra vanliga liv hinner vi inte prata om!

 

Olika studiecirklar och övningar

Aktivitet*

15-16

16-17

17-18

Vett & Etikett

Hallen

Hallen

Hallen

Fyrmanswhist

Stora rummet (t vänster)

Stora rummet (t vänster)

Stora rummet (t vänster)

Grundläggande dans

Stora rummet (t höger)

Stora rummet (t höger)

Stora rummet (t höger)

Fortsättningsdans

-

-

I lägenheten

Sjunga och spela

-

I lägenheten

-

Poesistudier

I lägenheten

-

-

 

Övningar i vett och etikett med Tove S OBS! VIKTIG ÖVNING FÖR ALLA!

Information om hur man skulle bete sig tidigt 1800-tal samt praktiska gruppövningar där alla får prova att presentera folk för varandra/bli presenterade ett korrekt sätt samt att bjuda upp/bli uppbjudna.

 

Fyrmanswhist med Martin J

Praktisk gruppövning där alla som vill får lära sig grunderna i fyrmanswhist och helst även lite taktik. Man spelar i grupper om fyra, men flera grupper kan igenom reglerna samtidigt och sedan spela. Här kan du läsa reglerna i förväg.

 

Dansövningar med Per L
Lär dig de tre danser som ska dansas mest under lajvet. Särskilt viktigt för unga damer som kommer att dansa mycket och förväntas kunna danserna om de blir uppbjudna
 
Fortsättningskurs med fler danser Pernilla L
Här finns chans att lära dig fler danser om du redan kan de tre grundläggande danserna och vill prova något nytt. Dessa danser kommer endast att ett litet utrymme balen eftersom vi ska prioritera danserna som alla kan. Kolla in länkarna nedan om du vill förbereda dig innan (tyvärr är vissa filmer av sämre kvalitet):
 

Musikövning med Sabina H

Alla som vill spela eller sjunga lajvet får chans att bekanta sig med varandra och framför allt öva in de tre låtar som det ska dansas till under lajvet. Hittills har vi inte fått några deltagare att ställa upp som renodlade musiker, det innebär att de som kan spela något instrument får hjälpas åt och turas om med att spela till dansen, precis som man gjorde till mindre tillställningar. De som vill uppträda får eventuellt chansen att öva lite tillsammans om de vill. Vi behöver låna en synth att även pianister kan spela. Hör av er om ni har en synth som ni kan ta med!

 
Studiecirkel i poesi med Anders F
Först en genomgång om poeterna som vi lagt upp hemsidan och sedan läsning av och diskussion om några valda dikter. Detta för att ni som ska vara intresserade av poesi ska ha en gemensam grund att stå som gör poesi till ett fungerande samtalsämne.
 
Intervjusessioner med Viktoria G
Victoria är lärarstuderande vid Stockholms Universitet och skriver sin kandidatuppsats inom engelsk litteratur om Jane Austens Mansfield Park i förhållande till aktuell litteratur och media. Studien ska dra paralleller mellan Mansfield Park och Sex and the City i fråga om äktenskap och intriger. Viktoria ska vara med på lajvet i forskningssyfte, som Mary Bennet, men vill även utföra en undersökning bland frivilliga deltagare om ovannämnt tema (intervjuuppgifterna ska enbart publiceras i hennes uppsats). Här är en chans att bidra till hennes forskning! Intervjufrågorna kommer att skickas ut i förväg.